שבוע היזמות הגלובלית – בישראל
קרן קאופמן האמריקאית וארגון אנגלי לקידום יזמות מקימים זו השנה השנייה את שבוע היזמות העולמי. מארגני השבוע בישראל (שלושה מרכזים לחקר וקידום יזמות וחדשנות מהאוניברסיטה העברית, הטכניון ובביה"ס למנהל עסקים (פורום MIT) באוניברסיטת תל-אביב) עשו עבודה מצוינת ברתימת חסויות ושותפים נוספים, ומומלץ מאד לכל מי שמתעניין ביזמות חברתית או ביזמות בכלל, לעיין בתוכניה של הימים הקרובים (רביעי, חמישי וראשון) עד יום ראשון, ה-22 לנובמבר, ולבחור את האירוע שרלוונטי עבורו.
המארגנים מציינים שמטרת שבוע היזמות העולמית היא לקדם צעירים לעסוק ביזמות בדרכים הבאות:
1. לעורר השראה: בקרב צעירים מתחת לגיל 30, שאולי בנסיבות אחרות לא היו בוחרים בנתיב חיים כזה.
2. ליצור קשרים: ליצור רשת של צעירים ושל ארגונים בכל העולם באופן חוצה דיסציפלינות ותרבויות.
3. ליצור הנחייה ומנטורינג: לגייס יזמים מעוררי השראה לתמוך ולהנחות יזמים צעירים.
4. לעורר לפעולה: בעיקר דרך פנייה לקובעי מדיניות, והדגשת החשיבות של יזמות לתחומים שונים בחברה.
יזמות בסגנון 'הכל כלול'
בתוך כל האווירה הפסטיבלית השמחה הזו, ועם כל הגאווה הישראלית על ריבוי האירועים וההפקות שמתרחשות כאן, יש לי גם קצת תחושה של איבוד 'התוכן' לטובת 'הכלי'. כאילו מייסדי השבוע אומרים: " לא חשוב באיזה תחום או איך אתה פועל, כל עוד אתה מדבר על רוח של חדשנות ושינוי, ויצירה של משהו שלא היה קיים קודם – אז אנחנו תומכים בזה" (וזה משתקף מהסרטון שלהם, שמוצורף כאן).
חבל שגם בפעילות בעולם וגם בארץ אין בשיח שמתקיים הבחנה בין יזמות שהיא ברוח הקפיטליזם ההרסני, כלומר גם הרסנית לאיכות הסביבה וגם למרקמים חברתיים, כגון הקמה של מפעל מסורתי שלא שם דגש על סוגיות מיחזור חומרים, העסקה הוגנת, או התנהלות שמתחשבת בסביבה, לעומת יזמות חברתית וסביבתית שמבקשת למצוא דרכים חדשות להשתמש בעקרונות הקפיטליזם ובכוחות הצרכניים באופן שיהיה כמה שיותר בר-קיימא, כלומר ישמור על משאבי כדור הארץ. באוניברסיטת תל-אביב נדמה ששמו לב להבדלים בין היוזמות השונות, שם בחרו לקרוא למפגש שהם מארגנים בשם (המעניין) 'יום יזמות רב-תחומית'.
אתם מוזמנים לכתוב רשמים מאירוע שהשתתפתם בו ולשלוח לי לפרסום בבלוג, או להפנות לאירוע שאתם מקיימים דרך התגובות לפוסט הזה.
פילנתרופיה בישראל – מחקרים חדשים
למתעניינים בפילנתרופיה – א. ד"ר ניסן לימור, חוקר של המגזר השלישי, מסיים מחקר בנושא פילנתרופיה ומדיניות, במכון לטכנולוגיה וחברה באוניברסיטת תל-אביב. ביום חמישי הזה, ה-19 לנובמבר, יתקיים יום עיון בנושא המחקר, במהלכו ישתתפו נציגים של קרנות פילנתרופיות גדולות (קרן רש"י), כנסת וממשלה (בוז'י הרצוג שר הרווחה, סליחה – שר 'העבודה והשירותים החברתיים'. השר הרצוג מופיע בעקביות בכנסים כאלו ולדעתי מפגין בכך מחויבות אישית לנושא), וארגונים שמקדמים פילנתרופיה ואחריות בעסקים (ארגון מעלה וארגון מתן).
ב. לפני שבוע נכחתי בסמינר של המכון לחקר הפילנתרופיה בישראל. הוצגו שם ממצאי מחקר חדש של פרופ' הלל שמיד, אבישג רודיך וחנה שאול בר-ניסים על תורמים גדולים בישראל, או 'פילנתרופית העילית בישראל'. אני מקווה לכתוב פוסט מורחב יותר על הדו"ח. בינתיים אפשר להוריד את המחקר מכאן, דרך אתר המכון.
תגובה אחת על “'הכל כלול' בשבוע היזמות העולמית”
[…] This post was mentioned on Twitter by Unleashing Ideas, Asaf Stein. Asaf Stein said: 'הכל כלול' בשבוע היזמות העולמית – http://www.hevraty.org/archives/190 #GEW כתבתי פוסט חדש על שבוע היזמות העולמית […]