8 דברים שעסקים חברתיים מצליחים עושים


[הרשמו עכשיו לעדכונים במייל וקבלו הודעה על הפוסט הבא] 

מחקר הפוסט-דוק שאני עורך בפקולטה לניהול באונ' בן-גוריון ובשיתוף קרן דואליס נמצא בעיצומו. אם אתם מנהלים בעסקים חברתיים ועוד לא עניתם על השאלון, עדיין יש לכם הזדמנות לעשות זאת דרך השאלון האקדמי והקצר הבא ולקבל כאן בתמורה חשיפה לפעילות שלכם.

התחלתי את המחקר בכוונה ללמוד על הדילמות הייחודיות של מנהלי עסקים חברתיים. אבל בעקבות שיחות עם מנהלי עסקים חברתיים, ביקור באתרי האינטרנט שלהם, וניתוח ראשוני של נתונים שנאספו עד עכשיו מהשאלון, גיליתי כמה דברים מעניינים שאינם קשורים בהכרח לדילמות בניהול. במיוחד שמתי לב שהופיעו כמה דברים שעסקים חברתיים מוצלחים ומשגשגים עשו, ותרמו להם מאד. חלק מהעצות נכונות לכל עסק, וחלק רלוונטיות רק או במיוחד לעסקים בעלי מטרה חברתית. הרשימה מומלצת כמובן לכל מי שחושב לפתוח עסק חברתי, אבל אפילו יותר לכל מי שכבר מנהל עסק חברתי בפועל. יש כאן רעיונות שיכולים להקפיץ את הפעילות שלכם כמה רמות למעלה.Cooperation

  1.  צרו שותפות עם הרשות המקומית.
  2. אתרו כמה שיותר מקומות בהם תוכלו לחסוך בעלויות בזכות הערך המוסף החברתי.
  3.  בנו מוצר אטרקטיבי ואיכותי (העומד בפני עצמו, גם בלי הערך המוסף החברתי).
  4. טפחו קשר קבוע עם לקוחות המיזם.
  5. אל תמכרו במחירי הפסד.
  6. התחילו קטן, התרחבו אחר כך.
  7.  התמקדו במטרה חברתית עיקרית אחת.
  8.  השקיעו בשיפור מתמיד של הפעילות החברתית.

חשוב לשים לב ש'לא כל העסקים נלדו כאלו מוצלחים', נהפוך הוא מרובם שמעתי שהגיעו לפעולות האלו לאחר תהליך למידה כואב, ותקופה של הפסדים כלכליים ועשייה חברתית חלשה ממה שציפו.  מקווה שבעתיד אפרט מעט על כל נקודה ונקודה. בינתיים אתם מוזמנים להגיב כאן או במייל, ולספר לי מה דעתכם על הרשימה?


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *